eXtremeMan113 Kaposvár fontos információk 2020.

200x150

A Deseda-tó fantasztikus fejlesztéseken ment keresztül. Ez a fejlesztés a strandot is érintette. Új létesítményekkel gazdagodva várunk Benneteket az eredeti helyszínen.

Következzenek a technikai tudnivalók! A pálya megegyezik a 2019-ben bevezetettel.

A régóta visszajárók is olvassák el figyelmesen.

Részletes térkép (Úszás, Depó, Futópálya): https://drive.google.com/open?id=1FTAd2hZztYB2S-4fzUtL9YFufMU&fbclid=IwAR1ij1wCwkF_icDS00CDITP0Q3Y06j6jOO-F7WaJLJg1f6ZtFV5q2RVQxrk

Részletes térkép (Kerékpár): https://drive.google.com/open?id=13juqrZXvVVeA1cxqlXDjs2Po1uA6YweI&fbclid=IwAR2Yzy23UZgM4zRpLsY-8BiPG2Lb6oPNlKytzXBbvvJ6V1NZn5dsaUnKFwA

Kerékpáros pálya szintrajz: https://drive.google.com/open?id=1__Nh0j0kiuOigs3EiupD68mrk03-tLS5&fbclid=IwAR3i0MtWchyzpxS3fvILgYmmjAX9bk_2rnDUKQNO4RwoSaAQPkGv2gt2Msw

Versenyközpont (46.394559, 17.818535):

Kaposvár-Toponár, Deseda strand.

A verseny a Kaposvárt elkerülő 61-es főúton nem közelíthető meg, hiszen azt zárjuk a kerékpárpálya miatt. A 610-es utat használjátok és Szántód irányába gyertek Toponáron a Kemping utcán keresztül.

Saját parkolót biztosítunk a versenyközpont közvetlen közelében. A parkoló, a volt kemping területén található, szépen sorban parkoljatok. A bejáratra felteszünk egy „eXtremeMan táblát. Elvileg másoknak tilos ide behajtani. A parkolóból közvetlenül elérhető a versenyközpont. 

Rajtszám, chip és rajtcsomag átvétel a versenyközpontban - fényképes igazolványt hozzatok!.

eXtremeMan113

2020. június 27. szombat 17 órától 19 óráig és

2020. június 28. vasárnap 6:30 órától 8:00 óráig

DEPO nyit vasárnap 7:00-kor és zár 8:45-kor

 A DEPO-ban rajtszámozott helyek vannak, a DEPO mellett öltözők találhatók. A DEPO-ba való belépés előtt lehetőségetek lesz a kulacsaitok megtöltésére vízzel illetve a High5 termékeivel.

Technikai tájékoztató a hangosbemondó (ebben az esetben a verseny rendezője) által 8:30-kor.

Rajt: 9:00-kor

a vízből, A STRANDRÓL! Homokos-kavicsos a talaj és egymás mellé fel tud sorakozni három sorban az egész mezőny. Ezen kívül az irány is jól követhető, mert a szemben lévő DESEDA felirat végig jól látszik. A rajtcsomagban kapott eXtremeMan úszósapkát használd!

Az úszópályán 3 bója lesz, amiket jobb kéz felől, kell elhagyni. Az úszópályán az első forduló kb. 900 m-re lesz. Felvezető kajakos mutatja az irányt. A mezőny mellett és végén egy-egy motoros mentőhajó halad. A vízből való kijövet egy pontonon keresztül történik, amire egyedül kell kimászni. A ponton a víz felszínétől mindössze kb. 15 cm-re emelkedik ki.

A kerékpározás során a Kaposvárt elkerülő 61-es autóutat is használjuk. Először egy keskenyebb úton Kaposfüredre tekerünk, onnan visszatérve hajtunk fel az autóútra. Keleti irányba kezdünk Taszár felé, onnan a 67-es út kereszteződéséig tekerünk, majd visszafordulva a Kaposvár-Toponár kihajtón keresztül érkezünk vissza a Kemping utcába, itt lesz a belső fordító. A DEPO-ba való visszatérés nélkül, ebből a körből kell hármat teljesíteni. Itt lesz a frissítőállomás is, ahol segítőid dolgozhatnak. A frissítőállomás előtt lesz a váltóhely. Körönként kb. 230 m a szintkülönbség. A KRESZ betartása kötelező és bolyozni tilos! Ne kockáztass! Légy körültekintő, Nagyatádra készülünk! A biztonságos haladás érdekében rendőrök, jelzőőrök és rendezők segítenek. Az ő utasításaikat kell követni. A pályán nagyméretű, a verseny emblémájával díszített, jól észrevehető kék és fehér színű táblákat helyezünk el tájékoztatás céljából.

Minden körben lesz lehetőség frissítésre: High5 készítmények, víz és banán áll rendelkezésre. WC is használható A kulacsodat dobd le a kulacsledobó helyre. A frissítő személyzete segít az újat feladni! Ne vigyen senki FELESLEGESEN magával a High5 kínálatból, mert akkor a mezőny végének nem marad. Vigyázz! A túlzott szénhidrát bevitel gyomorfájást, hasmenést okozhat, és nem növeli a teljesítményt!

A futópálya a tó keleti partján, végig a tóparton halad, szinte sík útvonalon. Északi irányban indulunk, a külső fordítópont 2,6 km-re található. A belső fordítópont (ez után lehet majd váltani) pedig a célkapu előtt lesz. Négy kört kell futni a 21,1 km teljesítéséhez. A futópálya egy kerékpárút, figyelj a forgalomra, jobbra tarts! Körönként 3 frissítő állomást működtetünk. A felszereltség ugyanaz, mint a kerékpárnál, de a folyadékot pohárban kínáljuk. A poharakat a frissítőállomás 20 m-es körzetében szabad eldobni, ha lehet a szemétgyűjtőbe. A pohárban kihelyezett vízzel fürdeni tilos! Mosdóvizet helyezünk ki minden frissítőállomásra. Adunk szivacsot, hogy minél hatékonyabban tudd magad hűteni.

A célban minden egyéni versenyzőnek átadjuk a verseny emlékérmét.

A DEPO-ból való kipakoláskor, egy „határátkelőhelyen” a jogosultak megkapják a nagyatádi vízumot. A DEPO-t kipakolni legkorábban akkor lehet, ha mindenki befejezte a kerékpározást.

Érdemes végig velünk maradni, mert támogatóink jóvoltából kb. 40 ajándékot sorsolunk ki a jelenlévő résztvevők között. Az ajándékok összértéke szokatlanul magas más rendezvényekhez képest!

Sorsolás: 17:00 órakor, utána egyből eredményhirdetés is lesz 10 éves bontásban, éremdíjazással.

A strandon jól felszerelt büfék működnek, de a versenyközpontban most egy egészséges ételeket és VEGÁN ételeket készítő szakács is dolgozik.

Kerékpárszerviz rendelkezésre áll, továbbá kiállítókat is várunk a helyszínre.

Bízom abban, hogy felkészülésetek egyik legfontosabb állomása lesz ez az erőpróba. Ez lesz az eddigi legbiztonságosabb és leggyorsabb kaposvári pálya. Nagyon hasonlít Nagyatádra, pl. az úszókör hossza, a három „kis” kör bringán és az egyéni frissítő feladásának gyakorlása, illetve a nagyatádival megegyező hosszúságú futókör.

Várunk Benneteket Kaposváron!

Péter Attila és az eXtremeMan csapat


© 1989 - 2021 eXtremeMan
Designed by Szliczki József