eXtremeManQ30 Kaposvár fontos információk 2019.

200x150

A Deseda-tó fantasztikus fejlesztéseken megy keresztül. Ez a fejlesztés a strandot is érinti. Új létesítményekkel gazdagodva várunk Benneteket az eredeti helyszínen. Néhány változtatást teszünk annak érdekében, hogy még biztonságosabb, még jobb legyen a pálya és minél jobban hasonlítson a legendás nagyatádira.

Következzenek a technikai tudnivalók!

A régóta visszajárók is olvassák el figyelmesen.

Részletes térkép: https://drive.google.com/open?id=1QvoaJKToJzItIwCt73NMEEaoyIc&fbclid=IwAR34taqDa0wj2VHV4xMIlc54dE9PsVnZ8wmVpmL-rw_D-9NQsvu6mhQs-0w

 English map: https://drive.google.com/open?id=1Mq-cVoOEAYQrlXcmwmeXqZ3fKzPQJVYK&fbclid=IwAR3ZiubNE2w9AshbN6ZwYBhznuy1_iMLJsEGSTdwkvQsBEr2oU8GqEzxvjs

Versenyközpont (46.394559, 17.818535):
Kaposvár-Toponár, Deseda strand.

A verseny a Kaposvárt elkerülő 61-es főúton a Kaposvár-Toponár lehajtón keresztül (legkésőbb 9 óráig) vagy a 610-es úton Szántód irányába, Toponáron a Kemping utcán keresztül közelíthető meg.

Saját parkolót biztosítunk a versenyközpont közvetlen közelében. A parkoló, a volt kemping területén található, szépen sorban parkoljatok. A bejáratra felteszünk egy „eXtremeMan táblát. Elvileg másoknak tilos ide behajtani. A parkolóból közvetlenül elérhető a versenyközpont.

Rajtszám, chip és rajtcsomag átvétel a versenyközpontban - fényképes igazolványt hozzatok!

eXtremeManQ30 /Quadrathlon Sprint VB

2019. július 20. szombat 8 órától 10 óráig
DEPO nyit szombaton 8:00-kor és zár 10:45-kor (pénteken megérkezők számára kajak őrzés a depoban biztosított – és edzésre is van lehetőség)

A DEPO-ban rajtszámozott helyek vannak, a DEPO mellett öltözők találhatók. A DEPO-ba való belépés előtt lehetőségetek lesz a kulacsaitok megtöltésére vízzel illetve a High5 termékeivel.

Technikai tájékoztató a hangosbemondó (ebben az esetben a verseny rendezője) által 10:30-kor.

Rajt:     eXtremeManQ30 11:00

a vízből,
a strand pontonja elől derékig érő vízben ahová egymás mellé fel tud sorakozni az egész mezőny. Az úszópályán három bója lesz. Az első kettőt jobb kéz felől, az utolsót bal kéz felől kell elhagyni. Az úszópálya három egyenes szakaszból áll: kb. 280 m – 200 m – 270 m. Kajakos vezet fel. A mezőny mellett és végén egy-egy motoros mentőhajó halad. A vízből való kijövet egy pontonon keresztül történik, amire egyedül kell kimászni. A ponton a víz felszínétől mindössze kb. 15 cm-re emelkedik ki.

Az országúti kerékpáros pályán teljes forgalomzárás mellett haladunk. Toponár – Kaposfüred (fordító) – Zaranyi szárító (fordító) – Toponár, Kemping utca (fordító) útvonalon. A DEPO-ból való kihajtás után a fenti fordítók érintésével KÉT kört kell megtenni és CSAK A KÉT KÖR MEGTÉTELE UTÁN kell visszatérni a DEPO-ba. Az útburkolat minősége jó. A KRESZ betartása kötelező és a quadrathlon versenyen bolyozni tilos! Ne kockáztass! Légy körültekintő, A biztonságos haladás érdekében rendőrök, jelzőőrök és rendezők segítenek. Az ő utasításaikat kell követni. A kerékpáros pályán frissítés nincs, saját kulaccsal kell megoldani.

A kajak 3 körből áll. Észak felé indulunk. A kajak depóból mindenkinek (veterán korosztálynak segítünk) saját magának kell a hajót a pontonra vinnie. A kikötés után, az evezőt a hajóba kell tenni és a segítők veszik ki a kajakokat és szállítják a 2. depoba.

A futópálya a tó keleti partján, végig a tóparton halad, sík útvonalon. Északi irányban indulunk, a külső fordítópont 833 m-re található. A belső fordítópont pedig a célkapu előtt lesz. Három kört kell futni az 5 km teljesítéséhez. A futópálya egy kerékpárút, figyelj a forgalomra! Körönként 1 frissítő állomást működtetünk a belső fordító ponton. A poharakat a frissítőállomás 20 m-es körzetében szabad eldobni, ha lehet a szemétgyűjtőbe. A pohárban kihelyezett vízzel fürdeni tilos! Mosdóvizet helyezünk ki a frissítőállomásra.

A DEPO-t kipakolni legkorábban akkor lehet, ha mindenki befejezte a kerékpározást.

Tervezett eredményhirdetés 15 órától.

A strandon jól felszerelt büfék működnek, de a versenyközpontban most egy egészséges ételeket és VEGÁN ételeket készítő szakács is dolgozik.

Kerékpárszerviz rendelkezésre áll, továbbá kiállítókat is várunk a helyszínre.

Várlak Benneteket Kaposváron!

Péter Attila

© 1989 - 2021 eXtremeMan
Designed by Szliczki József